10 Ağustos 2016 Çarşamba

B2B Sitesi nedir?

İlk başta B2B nin açılımı ile başlayalım dilerseniz; B2B "business to business" teriminin kısaltılmış halidir. Biz bu sitelere Firma Rehberi de diyebiliriz.

B2B sitesi olarak adlandırılan sitelerde, firmalar üretim yaptıkları sektörlere göre kaydolur ve müşterilerin istediği herhangi bir ürünü satan tüm firmaları bir arada bulması hedeflenir. Dış ticaretin ithalat konusunda direkt olarak bu sitelerden faydalanılabilir. İhracat yapmayı hedefleyen firmalar ise bu sitelerden dolaylı olarak faydalanabilirler. Mesela otomotiv sektöründe ihracat yapmak isteyen bir firma için B2B sitelerinde kendi sektörlerinde birden çok markanın satışını yapan bir firma potansiyel müşteridir. Başka bir örnek vermek gerekirse, plastik hammadesi satan bir firma için B2B sitelerinde plastik üretimi yapan tüm firmalar birer potansiyeldir.

Dünya çapında ve bölgesel olmak üzere yüzlerce B2B sitesi vardır. Bu sitelerin bir kısmı ücretsiz hizmet verirken bir kısmı, firmaların sadece e-mail adreslerini ücretsiz sunar telefon, adres gibi direkt bilgileri belli ücretler karşılığında servis eder.

Blogumuzun bu sayfasında daha önceden kullanmış olduğumuz veya dünya çapında yaygın olarak kullanılan B2B siteleri hakkında bilgiler ve bu siteleri en verimli şekilde nasıl kullanacığınız hakkında görüntülü tanıtım yazıları yer alacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder