Gelelim trademap i nasıl kullanacağımıza.
Trademap den veri alabilmek için ücretsiz üyelik oluşturmamız gerekiyor bunun için anasayfada yer alan login butonuna tıklıyoruz. (görsel 1) Karşımıza gelen küçük sekmeden sağ tarafta bulunan Register Now butonunu seçiyoruz ve karşımıza aşağıda bulunan kayıt bölümü geliyor.
Klasik bir kayıt metni olduğu için detaylı anlatıma gerek yok, kaydımızı tamamladıktan sonra mail adresimize bir onay maili geliyor onay işlemini tamamladıktan sonra artık istediğimiz verilere ulaşabiliriz. Anasayfadan birinci görseldeki login butonuna tıklıyoruz ve gelen sekmenin sol tarafından giriş işlemini gerçekleştiriyoruz.
Giriş yaptıktan sonra alt taraftaki ilk satıra üzerinde çalıştığımız ürünün GTİP numarasını giriyoruz. (Bkz; GTİP numarası nedir?) İkinci satıra herhangi bir ülke işaretleyip, üçüncü kısımdan World seçiyoruz ve Trade Indicators butonuna tıklıyoruz.
Bu sayfadan az önce rastgele seçmiş olduğumuz ülkeyi All seçeneği ile değiştirdikten sonra bi alt satırda bulunan İmport/Export seçeneklerinden hangisi ile ilgileniyorsak onu seçiyoruz. Daha sonra görselin altında görmüş olduğunuz gibi benim seçmiş olduğum GTİP te iki seçenek var bizim için en doğru olana tıklıyoruz.
Karşımıza çıkan ilk sayfada Birleşik Krallıklar'ın seçtiğimiz üründe (merkezi ısıtma kazanları) ithalat lideri olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda hangi ülke ne kadar ithal etmiş, ne kadar gümrük vergisi uygulamış, alım miktarları nedir, bir önceki seneye göre alımlarının artış ve azalış oranları gibi istatistiki bilgileri bulabiliyoruz. Sol üstteki excel,word sembolleri ile bu verilerin tamamını bilgisayarımıza kaydetme şansımızda var. Ayrıca grafik üzerinde veri analizi yapmak istersek yukarıda bulunan Graph sekmesini kullanabilirsiniz. Map sekmesinde ise tek bir görsel üzerinde Dünya'nın istediğiniz noktasının istatistiklerine sahip olabiliyorsunuz. Trademap'in kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu en güzel ve belkide en çok kullanılan özelliği ise Companies sekmesi...
Companies sekmesine tıkladığımızda yukarıdaki tablo geliyor karşımıza bu tablo bir GTİP içinde bir çok farklı ürün olduğu için, ürün grubunuzu daha spesifik hale getirmenizi sağlıyor. Ürün gruplarının karşısında yazan rakamlar ise o ürünleri ithal/ihrac eden trademap'e kayıtlı kaç firma olduğunu gösteriyor.
Ürün grubunuzuda seçtikten sonra Trademap size o kadar istatistiki bilgiye ek olarak, elinde bulunan firma bilgilerini de veriyor. Trademap'i nasıl kullanacağımızı öğrendik şimdide niçin kullandığımızı konuşalım.
Trademap'i kullanma amacımız potansiyel müşteri bulmaktan ziyade daha çok, ithal veya ihrac ettiğimiz ürünün pazarda ki potansiyelini görmektir. İhrac edeceğimiz ürünü en çok ithal eden ülke bizimde öncelikli hedefimiz olmalıdır, bu bilginin bize sağladığı yarar onlarca ülkenin firmaları içinde kaybolmaktansa hedefimize tek bir ülkeyi alarak araştırmalarımızın daha faydalı neticeler vermesini sağlamaktır. Aynı zamanda ülkelerin önceki senelere göre alımlarını gördüğümüz için, belki de küçülmekte olan bi pazara girmekten kurtulup 1 ülke üzerinde harcayacağımız bir kaç haftamızı kurtarabiliriz. Potansiyel müşteri bulma amacının 2. planda olma sebebi ise Trademap sadece çok göz önünde bulunan firmaları listeler; yani bu firmaya siz ulaşabiliyorsanız rakiplerinizde kolaylıkla ulaşabilir. Dış ticaretin en büyük püf noktası ise niş pazarlar keşfedebilmektir. Ancak burada listelenmiş olan firmalarıda çöpe atmamak gerekir, benim önerim Trademap üzerinden bulduğunuz firmalara bir tanıtım maili atmanız. (Bkz. Firma tanıtım maili nasıl olmalıdır?) Potansiyel müşterilimizi avlayabileceğimiz siteler için lütfen Dış Ticaret B2B Siteleri sayfamızı ziyaret ediniz. (Bkz; B2B sitesi nedir?)
Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD'de Patricia Sherman. Banka draftımı silmek ve yeni bir işe başlamak için 185.000,00 USD tutarında borçlanma deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettim ve banka poliçesi yüzünden eşyalarımı aldığımda başladı, bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Böylece çok çaresiz kaldım ve her yönden fon aramaya başladım. Neyse ki benim için, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi şirketi firmasından bahsetti, dolandırıcılıktan çok etkilendim, ama durumumdan endişe duydum ve arkadaşımdan bu şirket hakkında tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla iletişime geçmek, çevrimiçi borç verenlerle olan geçmiş tecrübemden dolayı benden gerçekten şüphe duyuyordu. '' Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşıma çok yardımcı oldu ve bugün, bu kredi şirketi sayesinde, iyi organize edilmiş iş ve sorumlulukların gururlu sahibi, bana geri gülümsedi. Bu nedenle, gerçekten kendi işinizi büyütmeniz veya başlatmanız gerekiyorsa veya gerçekten herhangi bir finansal sıkıntıda borç almanız gerekiyorsa, bugün işinizde bir finansal gelişme fırsatı bulmanızı öneririz. {E-posta:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... kredi için çevrimiçi dolandırıcılık kurbanı değil. Teşekkür ederim.
YanıtlaSil